Idéen og om os

CyberSundhed er en ugentlig podcast om mennesker og teknologi. Den er skabt ud fra ønsket om at skabe en ny og åben dialog om forholdet/misforholdet mellem disse to størrelser. Behovet for denne dialog er større end nogensinde, særligt nu når ChatGPT og andre lignende algoritmer er på tærsklen til at få en dybtgående indflydelse på samfundet og sågar måden, vi er mennesker på.

“Hvad er et godt menneske?” “hvad er teknologiens rolle i det?” og “hvorledes binder vi de to størrelser sammen?” er nogle af de spørgsmål vi ønsker at lære ud fra.

Tilgangen er påvirket af Sokrates, og hans måde at søge viden gennem de rigtige spørgsmål i stedet for de forkerte konklusioner. Så lad os lære sammen, for der er rigtig meget at lære for os alle, såfremt vi skal skabe en bedre og mere lykkelig verden sammen — i den sokratiske ånd. Ja ender vores kultur op med at mangle nysgerrighed, ender vi ingen steder.

Vært og medstifter er Jakob Seierø, der har mere end 20 års erfaring med cyber. Mogens Brolin er den anden medstifter, han er ildsjæl bag projektet og desuden stifter af Furesø eSport.

Partnere

Alt om Furesø
CyberSundhed samarbejder med lokalavisen Alt om Furesø. Dette samarbejde fokuserer blandt andet på trække på hinandens viden om kommunikation og tech samt videreudvikle hinandens netværk og skabe en større platform for viden om digitaliseringen. 

Aktiviteter

Projektet startede i begyndelsen af 2023
Vi har allerede optaget mere end 40 podcasts, og mange af dem er allerede tilgængelige på bl.a. YouTube og Spotify. Og vi er kun lige begyndt!

Artikler
Artikler er også noget vi skriver, hvori vi søger at gå dybden med relevante emner inden for vores samfund og kultur. Indtil videre er tre udgivet: find dem allesammen på forsidens arkiv.

Vores egen bog
Sideløbende skriver vi på bogen CyberSundhed — Når teknologien møder mennesket, en fortælling om de gode og dårlige sider ved cyber. Vi forventer at udgive den næste år, 2025. 

Engelsk udgave af podcasten
Et andet projekt vi har gang i, er at starte søsterpodcasten Cyber Hope op, som er en engelsksproget version af CyberSundhed. I finder podcastene under English på forsidens arkiv.  

God viden

Center for Humane Technology
Ønsker du balanceret viden om cyber/tech og dets indflydelse på vores kultur, så er det amerikanske center skabt af Tristan Harris en guldmine. De har også lavet kurser, der istandsætter jer til bedre at forstå og leve i en teknologisk tidsalder.

Tech & Trivsel
Det danske netværk Tech & Trivsel er et andet sted, hvor du kan finde dygtige og kompetente personer, der giver ikke kun deres fortolkninger af digitaliseringen af vores samfund, men også deres bud på potentielle løsninger og forbedringer af den.

Recognition

Honorable Mention:
2019 Annual Student Awards

Graphic Designer of the year
Award Innovation 2018 Student Awards

Skills

Illustration
Animation
Graphic Design
Branding and identity
Logo Design
Packaging design
Print production
Photography